INTERVIEW WITH A GIFTED KID Latest

Haastattelu lahjakkaan lapsen kanssa: Sheridan

Featured image for post otsikolla Haastattelu lahjakkaan lapsen kanssa: Sheridan

Contents

Sheridan puhuu

Tämä haastavan lapsen haastattelu on sarja sarjasta. Siinä tapaamme lahjakkaiden perheen kolmen sukupolven keskellä. Tässä erässä Sheridan, nuori ammattilainen, jolla on lahjakas tytär ja lahjakas äiti, jakaa ajatuksensa kanssani (ja sinä).

Milloin kuulit tai huomasit ensimmäisen kerran lahjakkaasi?

He todella olivat aloin puhua siitä lastentarhassa, koska saavuin lukemaan, mutta kolmannessa luokassa minut testattiin ja laitettiin PAT-ohjelmaan, jota he kutsuivat GT: ksi. Koe kesti noin puoli päivää, ja muistan, että se oli hauskaa. Kokeen jälkeen he sanoivat: "Olet lahjakas, ja aiomme kuljettaa sinut toiseen kouluun puolen päivän ajan kerran viikossa."

Kaikki GT-lapset sitoivat yhdessä. Se oli todella hauskaa. Se näytti sattumanvaraiselta, mutta hauskalta. Teimme asioita, kuten aerodynamiikkaa, stressiä ja vektoreita, teimme siltoja balsapuusta.

Se oli mielenkiintoista, mutta tavallinen luokkaopettajani vastusti tätä ja teki pilahuomautuksia koko luokan edessä. Hän sanoi: ”Okei, luokka, hyvästellä Sheridan. Hän menee lahjakassa luokassa. ”

Kun palasin takaisin, minulla olisi työpöydälläni paketti työtä, jonka valmistuminen kesti tunteja. Hän kertoi minulle: "Vain siksi, että olet lahjakas, se ei tarkoita, että pääset pois samasta työstä kuin kaikki muut." Hän näytti, että yritin hiipiä välttää työtä, kun se ei ollut edes ideani. .

[Note: The injustice of this teacher’s behavior still infuriates me, even though I did this interview over a month ago. One of the reasons this series is so vital is that this experience isn’t an isolated incident.]

Kuinka lahjakkuutesi sinulle selitettiin?

Se ei oikeastaan ​​ollut. Kun pääsin PAT-luokkaan, pidin lahjakasista opettajista paljon. Yksi asia on, että kukaan ei puhunut lahjakkaiden sosiaalisesta / tunnepuolesta. Ainoa keskustelu siitä oli muutamia kertoja, joissa ihmiset sanoivat minulle: "Voi, et kuulu lahjakkaaseen ohjelmaan, koska olet sosiaalisesti hieno."

[Notice: Sheridan’s mom, whom I interviewed on the similar time, advised me “After they tested him, they came to me blown away. They asked, “Did you know gifted he is? He’s across the board and off the charts. We’re shocked because he acts so normal.” That is its personal bias. Should you’re really gifted, you’ll be socially awkward and commit fake pas at classmates’ birthday parties. Truly, you gained’t even be invited to the birthday parties.]

Olivatko ystäväsi myös lahjakkaita? [19659003]Ei, ei oikeastaan. Olen aina ollut lähtevä ja sosiaalinen. Minulla oli taipumusta ystävystyä ihmisistä eri ryhmistä. Minulla oli yleensä yksi tai kaksi ystävää jokaisesta klikkauksesta. He olivat hiukan keskimääräistä korkeampia. Minulla oli monenlaisia ​​ystäviä, kun olin nuorempi. Myöhemmin lukiossa olin erityisohjelmassa nimeltä Essentials. Heillä oli yksi käytävä, joka oli tarkoitettu tähän ohjelmaan. Useless GT-lapset olivat noissa luokissa, ja minulla on yhä ystäviä kyseisestä ohjelmasta.

9. luokassa vaihtoin koulusta toiseen. Muutimme joulun tauon yli. Kun sain englanniksi lukukauden alussa, jokaisella oli tehtävä tehtävä joulutaulun aikana lukea tarina kahdesta kaupungista. Opettaja kysyi: ”Joten kaikki luivat sen, eikö?” Istuin kiusallisesti sivuun. Luin artikkelisi siitä, ja se oli paljon kuin kokemukseni.

Olivatko tapoja, joilla lahjakkuutesi aiheutti sinulle vaikeuksia?

päädyin koko arvosanani minua vastaan, kun olin ala-asteella koulu. He valitsivat minut, kun minua alkoi pulata. Se ei ollut useless normaalia kiusantekoa. Jotkut isommat asiat tapahtuisi.

Yksi henkilö tekisi jotain ja syyttäisi minua ja koko luokka tuki niitä. Eräs lapsi uskoi kylläkseni varastaa lyijykynäni. Sanoisin: ”Opettaja hän varasti lyijykynäni.”

Hän sanoisi, että se oli hänen, ja luokka varmuuskopioi. Viimeinkin äitini tilasi lyijykynät, joihin nimeni oli kaiverrettu. Seuraavan kerran kun se tapahtui, olin kuin “Minun nimeni on siinä oikealla.” Näin sain vihdoin sen lyijykynän takaisin. Se oli outoa, koska seuraavan kahden vuoden ajan lyijykynissäni oli nimeni. Se oli kolmas ja neljäs luokka.

Viidennessä ja kuudennessa luokassa menin yksityiseen kouluun. Tulin takaisin seitsemänteen luokkaan ja olin samojen lasten kanssa, mutta se oli keskiasteen koulua, joten minulla ei ollut tunnetta, että koko luokka olisi minua vastaan.

Jopa tässä uudessa ryhmässä opisin vartiointia. . Aluksi nostaisin käteni vastatakseni kysymykseen. Muut lapset valitsivat minut ja sanoivat opettajalle: “Miksi et kysy Sheridanilta?” Joten kehitin taktiikkaa. Laskeisin kymmeneen ennen käteni nostamista, joten en ollut yksi käteni ylöspäin.

[A study done at Purdue found that more than 2/3 of gifted kids are bullied by eighth grade.]

Tuntuuko sinusta siltä, ​​että ihmiset odottivat sinua kohtaan lahjakkuutesi vuoksi?

Kyllä, keskityn nyt ylistämään tytär pyrkimyksiä, ei hänen älykkyyttä. Osittain se johtuu tutkimuksesta, mutta osittain siitäkin, että kasvaa ympäristössä, jota kehotetaan kiitosta: "Olet niin älykäs … .Oi, Sheridan pystyy tekemään sen, mitä se on."

Joskus minä haluaisin, mutta joskus en haluaisi, ja minulla oli tämä perfektionismi? Ei, absolutismi. Luulen: "Okei, tämä on yksi niistä asioista, joissa en ole hyvä." Enkä haluaisi kokeilla sitä uudelleen.

Tässä on yksi esimerkki. Tein koulun oikeinkirjoituksen mehiläinen ensimmäisessä luokassa ja olin yksi viidestä viimeisestä lapsesta, jotka olivat mukana lavalla. En edes opiskellut. Sanoin äidilleni: ”Aion tehdä oikeinkirjoituksen mehiläisen huomenna.” Takaisin katsauksena tajuan, että he olivat 4. ja 5. luokkalaiset, mutta ajattelin: “Okei, luulen, että minua ei ole leikattu oikeinkirjoituksen tekemiseen. mehiläinen. ”

Muistan silti sanani, jonka kaipasin. Se oli "tosissaan" – käytin asianmukaista substantiivia "Ernest" Ernest Goes to Camp -tapahtumasta.

Entä lukio ja korkeakoulu?

Lukiossa minulla oli vankilatulehdus todella huonosti. Minun piti tosiasiassa mennä ennen koululautakuntaa vetoamaan tutkinnon suorittamiseen, koska hänellä oli 42 poissaoloa, mutta olin A / B: n kunnialuettelossa. Olin niin valmis. Istuin PreCalissa lukemassa Piers Anthony -romaania. Opettaja tarttui minuun ja sanoi: ”Kuinka uskallat istua siellä ja lukea fantasiakirjaa tässä luokassa.”

Sanoin: “Katso, minulla on luokka A-merkillä. Miksi et keskitä huomioasi opiskelijoihin, jotka tarvitsevat apuasi? ”

En käynyt yliopistossa heti lukion jälkeen. Työskentelin three ½ vuotta ja sitten teknisesti tukea. Olin muuttanut yhtiöön. Opetin itselleni Applen, jotta voisin tehdä tuen. Yrityksellä oli valtavia lomautuksia, ja aloin katsoa ympärilleni. Tajusin, että se mitä tiesin, ei tarkoittanut mitään. Kaikki halusivat minun aloittavan alusta. Olisin jumissa. Päätin muuttaa takaisin äitini kanssa ja työskennellä koulun läpi. Sain tietotekniikan tutkinnon. Nyt teen .net-kehitystä.

Mitä kertoisit nuoremmallesi itsellesi?

kertoisin itselleni keramiikkakurssin tarinan.

Tim Ferrisin kirjassa hän puhuu anekdoottisesta tutkimuksesta, jonka yliopistoprofessori teki. nähdä erilaisia ​​tuloksia, joita hän saisi. Hän opetti kaksi istuntoa. Yhdessä istunnossa hän sanoi: ”Aiomme työskennellä erityyppisten keramiikan parissa. Aion luokitella teitä valitsemasi kappaleen perusteella. ”

Toisessa istunnossa hän sanoi:“ Aiomme työskennellä keramiikan parissa. Arviointisi perustuu siihen, kuinka monta kappaletta käännät. ”

Määrällisesti arvostetut opiskelijat tuottivat myös parhaan työn.

Rehellisesti sanoen, olen sanonut tämän ihmisille aiemmin, ja minusta tuntuu naurettavalta. sanon tämän ääneen, mutta minusta tuntuu, että en oikein ymmärtänyt mitä käytännössä oli, kunnes olin nuori aikuinen. En koskaan oikeasti… en tiedä. En uskonut sitä? Etkö ymmärtänyt sitä? Se ei koskaan oikeasti vajonnut sisään. Asiat paranivat minulle, kun huomasin, että huono version olemassaolo oli kunnossa, mutta minun piti tuottaa huono versio.

Mitä koulut saivat oikein? GT-vetäytyminen?

No, on vaikea leikata sitä, koska en odottanut sitä päivää. Saisin takaisin ja minulla on kolme tuntia kotitehtäviä, joten se heikensi hyviä tunteita. Minulla oli kaksi lahjakasta opettajaa, yksi oli neiti. Tarvittava, ja minusta se oli mielenkiintoista. Pidin heistä ja pidin aktiviteeteista, mutta se oli katkeraa.

Oli oikein, että he saivat lahjakkaita lapsia yhdessä. [Tässävaiheessahänenäitinsähuusi:"Heidänolisipitänytjättääheidätsinnekokoviikonajan")

8. luokan vuoden aikana he antoivat minun mennä lukioon suorittamaan joitakin 9. luokan luokkia – matematiikkaa ja espanjaa -. useless pieni kiihtyvyys.

Mitä koulu olisi voinut tehdä toisin?

Että Necessities -ohjelma lukiossa osui tai kaipataan. Minulla oli valtavia erimielisyyksiä 11. luokan englannin opettajan kanssa, joka uskoi, että minulla oli yksinhuoltajaäiti, ja siirryin tavalliseen luokkaan, joka oli tylsää, ja testasin vettä vähän.

Meidän piti lukea Metamorfoosi (kirjoittanut Kafka). Ajattelin, että opettaja useless katsoi, oliko lomakkeet täytetty, eikä oikeasti katsonut vastauksia. Laitoin koko taulukkoon ”Hän oli vika”.

Sain sen takaisin valintamerkillä. Ajattelin: ”No, sinne menet.”

Suurimmaksi osaksi, kun heillä oli lahjakkaita opiskelijoita yhdessä, se oli parempi kokemus. Keskustelemme siitä toistensa kanssa. Jopa yliopistossa, menisimme sivuseinien varrella. Säännöllisissä luokissa, jos siirryt pois aiheesta, jotkut lapset kysyvät: ”Onko tämä koetuksessa?”

Mitä luulet koulu voinut tehdä – jos jotain – poistumisestasi vanhemmassa vuosi?

Tiedätkö, jopa silloin, kun ei ollut oppimisrõõmaa, olen silti valtavan paljon uteliaisuutta, vaikka en halunnut olla siellä.

Suurin syy vankilatulehdukseen oli, että minä oli paljon ei-akadeemisia juttuja häirinnässä minua – isoisäni kuolema, vanhempieni avioero, monet asiat löivät minua.

Koulu olisi voinut tarjota todellista neuvontaa. Heillä oli tämä outo asia, jonka he tekivät, kun vähintään joka kolmas viikko kaikkien opiskelijoiden piti kokoontua yhteen ja mennä tähän satunnaisesti määritettyyn ryhmään ja pitää tämä ryhmäterapiaistunto. Tämä oli minulle hyvin outoa. En ymmärtänyt miksi he tekivät tätä ollenkaan. Ryhmä oli normaalin luokan kokoinen, mutta en tuntenut opettajaa. Opettaja kysyi: ”Haluatko jotain nousta rintaasi?” Eikä, oikeasti…

Minusta tuntui, että he yrittivät peittää itsensä sanomalla, että he tarjoavat neuvontaa, mutta he eivät todellakaan tavoittaneet minulle. Kerran he eivät kysyneet minulta, miksi poissa olin niin paljon … Mitä tapahtuu? Puhu meille.

Se tapahtui vasta lukuvuoden lopulla. He eivät puuttuneet asiaan ennen kuin siitä tuli selitys, jota en voinut valmistaa, koska minulla oli liian paljon poissaoloja, mutta olin kunniakirjassa. He eivät vieläkään oikeasti osoittaneet asiaa. Korjaus oli sinun täytyy tehdä aika. Olisi ollut parempi, jos he olisivat puhuneet siihen huomaaessaan äkillisen muutoksen.

Kuinka lahjakkuutesi on vaikuttanut aikuiselämääsi?

Se on auttanut minua auttamaan tyttäriäni. Se on ollut todellinen taistelu, mutta lahjakas olemukseni on auttanut niin, ettei se ole ollut niin paljon taistelua kuin muuten olisi ollut, koska ymmärrän mistä hän tulee.

Tiedän, mitä pitäisi tapahtua, ja voin osoite siihen. Kun ymmärsin paremmin lahjakkuutta, se sai minut ymmärtämään paremmin muita lahjakkaita ihmisiä.

Ihmiset sanoisivat: ”Voi, olet Mensassa. Sinun on istuttava puhumassa hiukkasfysiikasta. ”

Ei! Se ei ole lainkaan sellaista. Meillä oli yhteistä, että kaikki olivat erittäin uteliaita.

Vaikka et pystyisi selittämään muille kiinnostusta, sinulla voisi olla hyvä keskustelu vieraspuhelimesta. Se auttoi minua muuttamaan odotuksiani.

Kasvasin ihmisten sanoessa: ”Aiot tehdä uskomattomia asioita.”

Ajattelin: ”Voi ihminen, minun täytyy mennä tekemään uskomattomia asioita.” [19659006] Nyt ymmärrän, että minun ei tarvitse täyttää muiden ihmisten odotuksia eikä minun tarvitse olla niitä toisten odotuksia.

Olen oppinut, että lahjakkuus on oikeastaan ​​enemmän ajattelua eri tavalla ja olla utelias ja näyttävä maailmassa eri tavalla, mutta ehkä ei niin, kuinka ihmiset ajattelevat ajatellessaan lahjakkaita.

Opit käsittelemään ihmisiä sellaisina kuin ne ovat.

Haastattelu lahjakkaiden lapsisarjojen kanssa [19659003] Haastattelulla lahjakkaiden lasten sarjan kanssa pyritään luomaan äänikokoelma, joka vakuuttaa siitä, että lahjallisilla opiskelijoilla on tarpeita, että lahjakkuus ei ole jonkinlainen "päästä vaikeuksista kouluun ilmaiseksi" -kortti, ja antaa lahjakkaille henkilöille toivoa, että he eivät ole yksin.

Onko sinulla tarinaa lahjakasvatuksesta? Jos haluat tulla haastateltavaksi, ota minuun yhteyttä. Haluan tarinoiden kertovan. Haastattelen mielelläni lahjakkaita lapsia tai aikuisia, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Kääri:

Sheridanin tarinassa tapahtuu niin paljon, ja hänen oma itsetuntonsa tekee siitä uskomattoman arvokkaan. Jos olet opettaja, on tärkeää ottaa huomioon jotkut hänen kuvaamistaan ​​dynamiikoista. Millä tavoin lähetämme muille hienovaraisia ​​viestejä siitä, että GT-lapsemme ovat jotenkin reilua peliä kiusantekoon. Näyttää siltä, ​​että täällä tapahtui uskomattoman paljon järjestelmähäiriöitä, jopa kun he yrittivät vastata hänen tarpeisiinsa.

Tässä tarinassa on paljon ajatteluruokia ja kun luet hänen äitinsä haastattelua (tulossa ), näet kuinka sukupolvien lahjakkuus luo kiehtovaa dynamiikkaa.

Saatat pitää myös:

Haluatko liittyä tuhansiin muihin ihmisiin, jotka välittävät lahjakas koulutuksesta ja saavat ilmaisen kuukausittaisen uutiskirjeeni? Rekisteröidy ja vastaanota ilmainen opas lahjakkaiden lasten menestymiseen koulussa.

 lisa allekirjoitus

 pinterest-kuva viestiin haastattelussa lahjakkaan lapsen sheridanin kanssa

. Huomaa: Joskus käytän kumppanilinkkejä, mikä tarkoittaa, että jos napsautat ja ostat jotain, saan muutaman pennin (ostaa lisää kirjoja!). Se ei maksa sinulle koskaan ylimääräistä.